Categories
Familie

Voorouders Timmer toch niet uit Duitsland

Hendrikus Hermanus Timmer werd geboren in 1839 in Bloemendaal, als eerste zoon van Caspar Gerhard Timmer en Maria Tibbe. Maria werd in 1812 in Heemstede geboren, maar Caspar Gerhard in Emden (in het koninkrijk Hannover, ook rond 1812). In de trouwakte van Timmer en Tibbe staan als namen van de ouders van de bruidegom Heinrich Timmer en Maria van Weel, die ten tijde van de bruiloft in Haarlem wonen.

Nu de akten van Haarlem op FamilySearch.org beschikbaar zijn en genver.nl een index heeft, is het waarschijnlijk dat Heinrich eigenlijk Hendrik heette: Hendrik Timmer, die weduwnaar was van Maria Anna van Weel, stierf op 81-jarige leeftijd in 1864 in Haarlem. Hij was dus in ongeveer 1782 geboren, volgens de overlijdensakte was dat in Heemstede.

Nog meer zekerheid over Heinrich die Hendrik is, komt uit de naam van zijn vader: Casper. Caspar Gerhard, die vaker Casper Gerhard wordt genoemd, is waarschijnlijk naar zijn opa genoemd.

Mijn voorouder Caspar Gerhard Timmer was dus wel geboren in Emden, net als ten minste één broer Gerhard Heinrich, maar zijn ouders komen gewoon uit Heemstede en Haarlem.

Gerhard Heinrich trouwde met Grietje Hermenita(?) van Lunenburg(?).

De ouders van Hendrik, Casper Timmer en Margaretha Raatze (ik weet niet zeker of ik die naam goed heb ontcijferd) kregen nog een zoon Bartholomeus, die trouwde (1815) met Maria Stappers en ten minste twee kinderen kregen: Maria (1816) en Casper (1821).

Nog één generatie terug in de tijd: de vader van Casper Timmer (vader van Hendrik, opa van Casper Gerhard) heette Hendrik, Caspers moeder Catharana (decodeerfout?) Koster.