Categories
Familie

Het gezin Timmer-De Bruijn in Amsterdam

In 1868 trouwde Hendrikus Hermanus Timmer met Wilhelmina Geertruida de Bruijn in Amsterdam.

In 1869 werd Carolina Wilhelmina Henriëtte Timmer geboren in het huis dat nu als adres Oudeschans 8 heeft.

Google Streetview van Oudeschans 8

In 1870 werd Gesina Elisabeth Eugenie Timmer geboren op een ander adres, namelijk Nieuwe Leliestraat, buurt MM, nummer 122. Dat huis staat er niet meer of is verbouwd, want oorspronkelijk was er een gangetje naar nummer 121 dat er achter stond. Nu is het nummer 179.

Google Streetview van Nieuwe Leliestraat 17

Henri Herman Timmer is geboren (1873) in het huis dat tegenwoordig Korte Niezel 4 als adres heeft.

Google Streetview van Korte Niezel 4

Nog een jaar later, in 1874, werd Charles August Timmer geboren in Oudezijds Voorburgwal, buurt K, nummer 604; twee huizen verderop. Dat is het pand waar nu Febo zit…

Hun vader Hendrikus Hermanus was in Bloemendaal geboren, in het huis dat staat “te Bloemendaal C 5” – ik heb daar nog geen modern adres van. Ik heb geen reden voor het vele verhuizen. Hendrikus Hermanus was voornamelijk verkoper (reiziger, commissionair) en misschien liepen de zaken niet altijd even goed. Of ging het zo goed, dat ze elke keer dat moeder Wilhelmina Geertruijda de Bruijn zwanger was, konden verhuizen naar een (iets) groter huis.